В Україні наступного року встановлять 50 комплексів зважування у русі

На українських дорогах наступного року встановлять 50 вагових комплексів (Weight in motion, WiM)

Журналіст стрічки новин

Загалом на початок 2023 року працюватиме понад 150 комплексів зважування у русі. Це має завадити порушення норм габаритно-вагового контролю.

Про це розповів заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрій Івко в інтерв'ю "Укрінформу", передає Depo.ua

"На кінець цього року в Україні на дорогах державного значення будуть встановлені 102 комплекси WiM. До кінця наступного року ми плануємо встановити ще 50 таких комплексів. Тобто на кінець 2022 - початок 2023 – в Україні буде працювати понад 150 комплексів "зважування у русі". Оминути їх тепер навряд чи вдасться", – розповів Івко.

За його словами, система комплексів WiM впроваджується в Україні для того, щоб привчити водіїв не порушувати норми габаритно-вагового контролю (ГВК). Відтоді як в Україні почала повноцінно працювати система WiM кількість порушень норм ГВК скоротилась у 30 разів. 

Нагадаємо, дещо раніше Кабмін затвердив програму безпеки дорожнього руху на три роки. Документ був розроблений на основі раніше схваленої Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2024 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme