UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні під час війни зупинять діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших проросійських політсил

В Україні під час війни з росією призупиняється діяльність партій, які мають зв’язки з рф

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!
В Україні під час війни зупинять діяльні…
Фото: izbirkom.org.ua

Зокрема, йдеться про такі політсили, як "Опозиційна платформа – За життя", Партія Шарія, "Наші", "Опозиційний блок", "Ліва опозиція", "Союз лівих сил", "Держава", "Прогресивна соціалістична партія України", "Соціалістична партія України", партія "Соціалісти", "Блок Володимира Сальдо".

Про це під час відеозвернення в ніч на 20 березня повідомив президент Володимир Зеленський, інформує Depo.ua.

"Діяльність політиків, спрямована на розкол чи колаборацію не матиме успіху, але отримає жорстку відповідь. Тому РНБО вирішила, враховуючи повномасштабну війну, розв’язану рф, та політичні зв’язки, які мають низка політичних структур із цією державою, призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану", – зауважив глава держави.

Зеленський наголосив, що Мін'юст отримав доручення невідкладно "вжити в установленому порядку вичерпних заходів щодо заборони діяльності зазначених політичних партій".

Нагадаємо, що на початку грудня 2021 року народний депутат від ОПЗЖ, кум путіна Віктор Медведчук запевнив, що партія "Опозиційна платформа – За життя" завжди тісно співпрацювала із "єдиною росією" та планує й надалі продовжувати спільну роботу.

За кілька днів до війни росії в Україні стало відомо, що нардепи від ОПЗЖ масово покидають державу. За три дні було здійснено 60 чартерів.

15 березня 2022 року парламент на засіданні позбавив представника фракції "Опозиційна платформа – За життя" Іллю Киву депутатського мандата. Відомо, що уночі 24 лютого Кива заявив, що "українському народу потрібне звільнення", а "українці, білоруси, росіяни – це один народ". Під ранок 24 лютого росія напала на Україну. В "Опозиційній платформі – За життя" ініціювали виключення Киви з фракції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme