В Україні під опікою Фонду соцстрахування перебуває понад 180 тис. осіб, які не можуть працювати

В Україні наразі під опікою Фонду соцстрахування перебуває майже 188 тисяч осіб, яку втратили працездатність внаслідок професійного захворювання чи травми, отриманої на виробництві

Журналіст стрічки новин
В Україні під опікою Фонду соцстрахуванн…
Фото: Рixabay

Водночас з них понад 100 тисяч осіб мають групу інвалідності. Фонд соцстрахування щомісячно виплачує їм гроші.

Зокрема, вони отримують компенсації втраченого заробітку відповідно до ступеня втрати працездатності, одноразові допомоги, оплату лікування усіх прямих наслідків страхового випадку. Серед них витрати на ліки, реабілітацію, побутове обслуговування тощо. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Комплекс медико-соціальних послуг, які Фонд соціального страхування України гарантує для потерпілих на виробництві, дозволяє суттєво покращити якість їх життя, упередити ускладнення, повернутись до соціального життя, а деколи й відновити працездатність", – зауважили у Кабміні.

Крім того, з початку пандемії ФССУ також здійснює страховий захист усіх працівників закладів охорони здоров’я, які отримали стійку втрату працездатності або інвалідність внаслідок гострого професійного захворювання на коронавірус.

З початку цього року фонд направив:

  • понад 9,5 мільярда гривень на щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві, зокрема медиків у разі профхвороби на СOVID-19, та членів їх родин;

  • 152,5 мільйона гривень на одноразові допомоги потерпілим, у тому числі медикам, і їх родинам за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням; 

  • 251,7 мільйона гривень на одноразові допомоги за кошти державного бюджету медикам, яким встановлена інвалідність, а також їх родинам у разі смерті медичного працівника.

Нагадаємо, у листопаді стало відомо, що працівники професій, які підлягають обов'язковій вакцинації проти коронавірусу та були відсторонені за відмову від щеплення, не можуть отримувати лікарняні виплати на період відсторонення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme