В Україні вперше з'являться інспектори з екологічного виробництва: Вже почали відбір

В Україні з’являться інспектори з органічного виробництва. Вже понад 20 кандидатів успішно склали кваліфікаційний іспит на посаду

Журналіст стрічки новин
В Україні вперше з'являться інспектори з…
Фото: Мінекономіки

Кандидати пройшли тест для перевірки теоретичних знань загальних вимог українського законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції та тести для перевірки спеціальних знань у галузях органічного виробництва.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства економіки. 

"Наразі всі кандидати успішно склали кваліфікаційний іспит. За рішенням Комісії їм буде видано свідоцтва інспектора з органічного виробництва та/або обігу органічної продукції із зазначенням галузі (галузей) органічного виробництва", – зазначив заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка.

Варто додати, що в Україні вперше з’являться інспектори з органічного виробництва, які працюватимуть за українським законодавством. Йдеться про органічне рослинництво, тваринництво, грибівництво, аквакультуру, виробництво органічних морських водоростей, органічних харчових продуктів та органічних кормів, а також заготівлю органічних об’єктів рослинного світу.

Очікується, що це сприятиме розвитку українського органічного сектору.

Нагадаємо, за даними Мінекономіки, у 2021-му Україна наростила експорт на 19 мільярдів доларів. Такі ж показники були у 2011 і 2012 роках, однак тоді в українську статистику входили Крим та ОРДЛО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme