В Україні почнуть будувати завод "Байрактарів": Придбано земельну ділянку

Турецький виробник безпілотників Bayraktar – компанія Baykar Makina – побудує завод в Україні

Журналіст відділу новин
В Україні почнуть будувати завод "Байрак…
БПЛА Bayraktar

Про це посол України у Туреччині Василь Боднар заявив у інтерв'ю РБК-Україна, передає Depo.ua.

"Завод будуватиметься. Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і направив її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу", – сказав дипломат.

За словами посла, Baykar створив свою українську компанію в Україні. Ця компанія вже придбала земельну ділянку. Компанія розробила проєкт самого заводу та має намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії зробити це виробництво в Україні.

Рішення не лише політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які  виготовлятимуть на цьому заводі, стоятимуть компоненти українського виробництва.

"Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічного у нас, і може бути використане для цих літальних апаратів", – уточнив Бодар.

Посол додав, що і до війни, і зараз сфера оборонних технологій є одним із драйверів українсько-турецьких відносин.

"Попри війну, наші компанії продовжують виконувати свої зобов'язання. Можливо, не в таких обсягах, як це було заплановано, але не залишають цю роботу, і це також показує, наскільки ми є відповідальним партнером, який не залишає турецьку сторону наодинці зі своїми проблемами насамперед у постачанні тих речей, які потрібні для їхньої оборони", – резюмував Боднар.

Нагадаємо, 25 грудня 2021 року голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна вже почала виробляти ударні безпілотники Bayraktar. Згодом з'ясувалося, що ця інформація не відповідає дійсності.

3 лютого 2022 року міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна і Туреччина лише уклали рамкову угоду про будівництво заводу з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar на території нашої держави. Очікується, що перші БПЛА Bayraktar зійдуть з конвеєра вже у 2022 році.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme