В Україні невдовзі погіршиться ситуація із коронавірусом: Експерти сказали, коли саме

Вже наприкінці липня через спалах захворюваності на штам коронавірусу "Дельта" ситуація в Україні може різко погіршитися 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні невдовзі погіршиться ситуація…
Фото: Рixabay

Про це під час онлайн-брифінгу розповів керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко, передає Depo.ua.

"Фіксується різкий спалах після довгого спадання, за яким йшли Європа та Україна. До трійки країн, які були епіцентрами спалаху – Велика Британія, Португалія і Росія – додалася Іспанія. Період відпусток – небезпечний. Це зовнішня загроза і для України також", – сказав Ганиченко. 

Експерт зауважив, що зараз ситуація в Україні поки стабільна. Але наприкінці липня – на початку серпня вона може змінитися в бік погіршення. Усе – через недостатній рівень вакцинації населення проти коронавірусу. 

Ганиченко також додав, що Україна повинна збільшити темпи вакцинації до 250 тисяч осіб на добу. Тобто, робити в 3-4 рази більше щеплень, ніж зараз.

Нагадаємо, що головний санлікар України Ігор Кузін розповів, скільки українців Міністерство охорони здоров'я хоче вакцинувати від коронавірусу до кінця літа.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. 

А 23 червня розпочався четвертий етап вакцинації проти коронавірусної хвороби. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme