В Україні погіршується COVID-ситуація: У чотирьох областях критична статистика в лікарнях

Попри те, що в Україні всі області перебувають у "зеленій" зоні карантину, чотири регіони не відповідають одному з епідеміологічних показників

Журналіст стрічки новин
В Україні погіршується COVID-ситуація: У…
Фото: ЕРА

Зокрема, йдеться про Рівненську, Донецьку, Хмельницьку та Тернопільську області, де перевищений поріг госпіталізацій з коронавірусом.

Як пише Depo.ua із посиланням на дані МОЗ, найвища кількість заповнених ліжок  спостерігається в Тернопільській області. Станом на 5 серпня цей показник становить 260%, хоча ще днем раніше був 172,7%.

У Донецькій області динаміка госпіталізацій хворих на коронавірус демонструє також погані показники – за останніми даними вона становить 81,2%, хоча раніше була 58,5%.

Крім цього, у Рівненській області протягом тривалого часу даний показник перевищений, він становить 70,6%, а раніше сягав позначки в 150,0%.

У Хмельницькій області – найменше з усіх перелічених вище регіонів заповнених ліжок, однак цей показник все одно не відповідає нормі – за останніми даними він становить 55,7%.

Відомо, що норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим чи підозрою на COVID-19 повинна становити не більш ніж 50%.

Нагадаємо, що 4 серпня в Україні зафіксували 1 052 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби. До лікарень потрапили 532 хворих на коронавірус.

Усього в Україні від початку епідемії зафіксовано 2 256 397 випадків зараження коронавірусом та 53 049 летальних випадків, одужали – 2 188 815 особи.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що система охорони здоров'я України готова до викликів нової хвилі коронавірусу, викликаної новим штамом "Дельта". 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme