В Україні посилили карантинні вимоги у "жовтій" зоні

Кабінет міністрів України змінив вимоги до бізнесу та громадян у так званій "жовтій" зоні епідеміологічної небезпеки
 

Журналіст відділу новин
В Україні посилили карантинні вимоги у "…
Фото: Мінцифри

З ініціативи МОЗ були внесені зміни до постанови Кабінету міністрів №1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 24 листопада, інформує Depo.ua.

Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності у "жовтій" зоні: або не перевіряти документи про вакцинацію чи негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи та працювати без обмежень відповідного рівня, то нові правила не передбачають такої опціональності.

Відтепер у "жовтому" рівні епідеміологічної небезпеки громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани тощо можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою, або наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання. Це ж правило стосується і прийому відвідувачів, які повинні бути вакциновані принаймні однією дозою, або мати сертифікат про одужання чи негативний тест.

Також змінено термін дії "жовтого" сертифікату (підтверджує наявність одного щеплення) – він буде становити 30 днів, а не 120, як раніше

Сертифікати тепер необхідно буде зчитувати через додаток "Дія", а не лише перевіряти візуальну наявність. Штраф за неналежну перевірку встановлено від 34 до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, 12 жовтня в Україні з'явилася перша офіційна "червона" зона карантину – до неї потрапила Херсонська область. Львівська область перебувала у "помаранчевій" зоні, тоді як решта областей – у "жовтій" зоні.

Станом на 24 листопада в Україні у "жовтій" зоні карантину перебувають лише дві області: Тернопільська та Кіровоградська.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme