В Україні посилять покарання за незаконне будівництво і підробку документів

Парламент підтримав у першому читанні законопроект №5877, який передбачає посилення відповідальності за порушення у сфері містобудівної діяльності

Журналіст стрічки новин
В Україні посилять покарання за незаконн…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За законопроект про посилення покарання за незаконне будівництво проголосували 236 народних депутатів.

Про це пише Depo.ua з посиланням на засідання парламенту.

У документі йдеться про те, що посилення відповідальності за порушення у сфері містобудівної діяльності буде введено для врівноваження дерегуляційних заходів. Законопроект передбачає, що на незаконні будівництва буде введено тимчасовий арешт об’єктів, аби унеможливити їх використання.

Також планується посилити відповідальність за підробку документів і внесення сфальшованих відомостей до електронної системи. Крім цього, буде посилено відповідальність за самовільне зайняття земельної ділянки й самочинне будівництво.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що у Харкові викрили факт незаконного будівництва супермаркету площею 1,2 тис. кв. м. Як заявили Depo.Харків  у Державній інспекції архітектури та містобудування України, що ДАБІ дозволило реконструкцію квартири з прибудовою під магазин продовольчих та непродовольчих товарів в Харкові. Йшлося про квартиру площею 60 кв. м. Однак з’ясувалося, що замість реконструкції квартири на місці звели супермаркет.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme