В Україні презентували новий ІТ-продукт для українського бізнесу

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 21 грудня презентував новий ІТ-продукт NAZOVNI

Журналіст стрічки новин
В Україні презентували новий ІТ-продукт…
Фото: Прес-служба Міністерства закордонних справ

Він має забезпечити всі послуги МЗС для українського бізнесу в межах однієї цифрової платформи.

Презентація відбулась під час конференції керівників закордонних дипломатичних установ України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави", передає Depo.ua.

"Із впровадженням системи NAZOVNI МЗС повністю оцифрує цілу політику — економічну дипломатію. Це буде перша політика, яка буде піддана цифровізації. Буде дуже зручно, ефективно і зрозуміло для бізнесу і держави", – пояснив міністр.

За словами Кулеби, сервіс дозволить показати внесок посольств і МЗС у просуванні українського експорту.

"NAZOVNI – це буде зручна онлайн-платформа, яка буде пропонувати консультації для кожного бізнесу й особистого менеджера — по суті співробітника посольства у відповідній країні. Будемо супроводжувати українського експортера на кожному етапі — від подання документів до укладення контрактів на постачання тієї чи іншої продукції", – розповів очільник МЗС.

Він додав, що наразі такого масового явища, як український експортер, не існує.

"Його потрібно створити, і система NAZOVNI дозволить його створити, щоб український експорт став справді масовим", – наголосив Кулеба.

Урядовець зауважив, що сервіс відрізнятиметься простотою своєї роботи.

"Все дуже просто. Чотири кроки: представник бізнесу заходить на вебресурс, залишає інформацію про себе, у нього є кабінет експортера. Ми оцінюємо цю інформацію, визначаємо ступінь його готовності, допомагаємо, якщо він сам не знає, куди експортувати, визначити потенційний ринок, де у нього може бути успіх і допомагаємо йому обрати модель роботи", – пояснив голова МЗС.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що на порталі "Дія. Бізнес" з'явився розділ, присвячений земельній реформі. Користувачі зможуть отримати інформацію для розвитку справи у сфері земельних відносин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme