В Україні пропонують збільшити штрафи за шкоду екології: Подробиці

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розпочало підготовку законопроекту, що має на меті підвищити адміністративні санкції за шкоду екології

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
В Україні пропонують збільшити штрафи за…
Фото: Рixabay

Адміністративні санкції можуть бути підвищені у понад 10 разів.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Наші фахівці спільно з представниками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів наразі готують проект закону щодо посилення відповідальності за близько 50 екологічних порушень", – уточнив він.

За словами Мальованого, так міністерство планує стимулювати органи місцевого самоврядування до запровадження більш ефективних дій щодо захисту екології.

В Україні пропонують збільшити штрафи за шкоду екології: Подробиці

Крім того, Мальований повідомив, що порушники екологічного законодавства від початку року завдали рослинному світу України вже понад 200 мільйонів гривень збитків.

"Таку суму розрахували тероргани Держекоінспекції протягом 7 місяців", – уточнив він.

Голова Держекоінспекції зазначив також, що був розроблений проект Державної стратегії управління лісами до 2035 року, яка передбачає збереження видового різноманіття у лісовому фонді.

"Разом із тим реформування потребує і система відповідальності за вирубку лісу. На сьогоднішній день штраф за порубку чи пошкодження дерев становить 2550-5100 гривень для посадових осіб. Натомість нелегально знищена деревина продається на десятки мільйонів гривень. Підвищення штрафів дозволить більш ефективно протидіяти таким злочинам", – написав він.

За словами Мальованого, досягнення ефективнішого захисту лісових насаджень стане можливим і завдяки посиленню екологічного контролю шляхом ухвалення законопроекту №3091.

"Так, наразі інспектори часто стикаються з недопусками у лісгоспи, де відбуваються незаконні рубки. Проектом закону пропонується підвищити штраф за це порушення з 765 гривень до 600 тисяч – 1,8 мільйона гривень. Ці кроки у комплексі дадуть змогу досягнути сталого лісового господарства та збереження цінних екологічних систем лісу", – підсумував він.

Голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований про збільшення штрафів за шкоду екології

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні проведуть масштабну інвентаризацію лісів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme