В Україні рекордно подорожчають тепличні огірки і помідори

Експерти прогнозують, що в Україні у зимовий і весняний періоди 2022 року можуть рекордно здорожчати тепличні огірки, помідори та інші овочі

Журналіст стрічки новин
В Україні рекордно подорожчають тепличні…
Фото: Рixabay

Ціни на ці продукти можуть стати поза межами можливостями більшості українських споживачів.

Про це повідомляють аналітики EastFruit, передає Depo.ua.

"Ціни на тепличні овочі почали швидко зростати вже зараз. Тому не виключено, що ще до нового року ціни на огірки, помідори і перець оновлять історичні рекорди", – зауважили експерти.

Однією з головних причин аналітики називають різке підвищення цін на газ та інші енергоносії, необхідні для теплиць. Крім того, на ціни вплинуть здорожчання добрив і міжнародних перевезень.

Через рекордне зростання цін на газ в Європі вже зараз серйозно страждають тепличні господарства Німеччини, Польщі та інших країн ЄС.

Підвищений попит може призвести до здорожчання імпортних овочів з теплих країн, таких як Туреччина. Остання, зокрема, є головним постачальником огірків і помідорів в Україну під час зимово-весняного періоду.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, чому в Україні подорожчали продукти. Це сталося через зростання інфляції, яку спровокували карантинні заборони та обмеження.    

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme