В Україні сім областей можуть потрапити до "червоної" зони слідом за Сумщиною, – Чернишов

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що сім областей України під загрозою потрапити до "червоної" зони

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні сім областей можуть потрапити…
Фото: Pixabay

За його словами, це стосується Житомирської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Хмельницької та Чернігівської областей, слідом за Сумщиною, яка потрапить у "червону" зону з 23 жовтня.

Ці регіони ризикують потрапити до "червоної" зони, якщо не посилять протиепідемічні заходи, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Чернишова у Facebook.

"Не потрібно чекати "червоної" зони, аби прискорювати темпи вакцинації. На засіданні комісії ТЕБ та НС прийнято рішення про перехід Сумської області до "червоної" карантинної зони з 23 жовтня. А Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області можуть потрапити до неї вже найближчим часом, якщо не посилять протиепідемічні заходи", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на зараз у "червоній" зоні перебувають п'ять областей України, втім, ситуація продовжує погіршуватися.

"Наразі чітко зрозуміло, що протистояти тяжкому перебігу хвороби здатна вакцинація. 94% госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 за тиждень в Україні не були щеплені. Будь ласка, не зволікайте та не випробовуйте долю. Вакцинуйтеся – бережіть себе", – додав Чернишов.

В Україні сім областей можуть потрапити до "червоної" зони слідом за Сумщиною

Нагадаємо, зараз у "червоній" та "жовтій" зонах по п'ять областей України, інші – "помаранчеві".

За минулу добу в Україні зафіксували 18 912 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також за попередню добу зафіксували 495 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу.

В цілому станом на ранок 20 жовтня в Україні від початку епідемії було зафіксовано 2 679 185 випадків зараження коронавірусом та 61 843 летальні випадки. Одужали –2 344 799 осіб.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme