В Україні спростили реєстрацію для осіб з окупованих територій

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №4564 про спрощення реєстрації для осіб з тимчасово окупованого Криму та районів Донбасу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні спростили реєстрацію для осіб…
Фото: Depo.ua

Документ передбачає внесення змін до чинного законодавства щодо реєстрації місця проживання людей з тимчасово окупованих територій, посвідчення особи та підтвердження громадянства України.

За проголосували 299 нардепів, інформує Depo.ua.

В Україні спростили реєстрацію для осіб з окупованих територій

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту на сайті Ради, тепер люди з тимчасово окупованих територій зможуть оформлювати документи за спрощеною процедурою. Зокрема, Державна міграційна служба України буде оформляти документи для жителів окупованих територій за місцем звернення особи.

Окрім цього, скасовується довідка, що підтверджує місце перебування особи, яка проживає на ТОТ чи переселилася з неї, через втрату неї своєї актуальності.

При цьому, закон не зможе запрацювати з дня наступного за днем опублікування, оскільки Кабмін протягом трьох місяців має увідповіднювати акт з законом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що мешканці Донецька і Луганська зможуть реєструвати народження дітей онлайн через послугу "еМалятко".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme