В Україні спустили на воду восьмий бронекатер "Гюрза-М" (ФОТО, ВІДЕО)

У Києві для Військово-морських сил Збройних сил України спустили на воду восьмий малий броньований артилерійський катер "Гюрза-М"
 

Журналіст відділу новин
В Україні спустили на воду восьмий броне…
Фото: "Кузня на Рибальського"

На підприємстві "Кузня на Рибальському" під військовий оркестр, відбулася урочиста церемонія спуску на воду восьмого артилерійського катера "Гюрза-М".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на відео з церемонії спуску.

Як видно з відео, на церемонії були присутні представники Міністерства оборони України та Військово-морських сил ЗСУ, а також колишній секретар РНБО Олександр Турчинов.

Далі малий броньований артилерійський катер (МБАК) розпочне державні випробування, потім він має надійти до складу ВМС України.

Як відомо, цей катер почали будувати у 2019 році. Тоді повідомлялось, що виробництво катерів на замовлення Міністерства оборони України триватиме чотири місяці. Однак, у грудні 2020 року приватне акціонерне товариство "Кузня на Рибальському" зупинила будівництво катерів для ВМС України. Тоді було зупинено будівництво восьмого корпусу малого броньованого артилерійського катера проекту 58155 "Гюрза-М" та десантно-штурмового катера проекту 58503 "Кентавр-ЛК".

У липні 2021 року "Кузня на Рибальському" відновила будівництво катерів для ВМС ЗСУ. Тоді ж командувач Військово-морськими Силами ЗСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа повідомив, що національний військовий флот обмежиться вісьмома МБАК "Гюрза-М".

Нагадаємо, 28 квітня 2021 року слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" і ще двом колишнім начальникам департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони. Посадових осіб підозрюють у змові та організації постачання в армійські підрозділи впродовж 2016-2018 років військової техніки низької якості.

У відповідь "Кузня на Рибальському" звинуватила ДБР у тероризуванні заводу та підриві обороноздатності України.

Читайте також: Кораблі, крилаті ракети і співпраця з НАТО: Що може критися в Стратегії морської безпеки України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme