В Україні створять Державний аграрний реєстр: Про що йдеться

Кабінет міністрів України працює над створенням Державного аграрного реєстру для збільшення конкурентоспроможності аграрного сектору

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
В Україні створять Державний аграрний ре…
Фото: Прес-служба КМУ

Вже ухвалене рішення про перерозподіл коштів для Мінагрополітики для забезпечення фінансування заходів з його створення.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 18 серпня, передає Depo.ua.

За його словами, це – новий рівень відносин між державою та сільгоспвиробником, що базується на принципах прозорості, зручності та доступності.

Шмигаль зазначив, що завдяки реалізації принципу "єдиного вікна" в межах аграрного реєстру можна буде набагато простіше отримувати сервіси та різноманітні програми державної підтримки.

"Також завдяки реєстру планується спростити доступ до банківського фінансування. Тобто, аграрний реєстр закумулює в собі найбільш затребувані серед агровиробників послуги та найголовніше – мінімізує роль чиновника", – пояснив очільник уряду.

Крім того, прем’єр-міністр наголосив, що в Україні продовжується збір зернових та зернобобових культур і цього року очікуються рекордні показники врожайності у порівнянні з минулими роками. 

"Вже намолочено понад 29 млн тонн пшениці. Відповідні цифри свідчать, що ще не закінчивши сезон, ми вже отримали 4 млн тонн більше, аніж минулого року", – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, 22 липня президент України Володимир Зеленський підписав новий закон про держпідтримку аграріїв. Йдеться про закон №5104 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою". Його народні обранці ухвалили 1 липня 2021 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme