В Україні створять вакцину високої якості, як Pfizer або Moderna, – академік

Академік-секретар відділення біохімії, фізіології та молекулярної біології НАН Сергій Комісаренко повідомив, що в Україні створять вакцину високої якості

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні створять вакцину високої якост…
Фото: Рixabay

За його словами, розробка препарату проти коронавірусу відбувається повільно через брак фінансування.

Про це Комісаренко сказав в ефірі телеканалу "Дом", пише Depo.ua.

За його словами, водночас існує шанс створення української вакцини за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я. Цьому має посприяти зустріч академіка з представниками організації.

"Ми працюємо над нашою вакциною. Але, на жаль, МОЗ практично не фінансує цього. Ось я якраз хотів би провести ще одну зустріч із міністром і головним санітарним лікарем", – сказав він.

Нагадаємо, 24 травня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що розпочав переговори з партнерами з Євросоюзу і США про трансфер технологій, що є найшвидшою можливістю запуску власного виробництва вакцин в Україні. 

За словами Ляшка, мінімум три великих українських заводи готові прийняти трансфер технології повного циклу виробництва вакцин. Водночас про які саме підприємства йдеться, він не сказав.

Згодом директор Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко розповів, що в Україні розробляють чотири вакцини від коронавірусу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme