В Україні суттєво поменшало безробітних: Скільки їх нараховується зараз

Міністр економіки Олексій Любченко розповів, скільки нині в Україні є безробітних

Журналіст стрічки новин
В Україні суттєво поменшало безробітних:…
Фото: Depo.ua

Так, станом на 16 серпня 2021 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні склала 315 тисяч осіб, що на 179 тисяч осіб або 36% менше, ніж на цей період минулого року.

За словами Любченка, в Україні планується створення робочих місць та працевлаштування безробітних на державні підприємства, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства економіки.

"Будемо постійно моніторити та контролювати цей процес. Мета – економіка повинна відновлюватися та кількість офіційно працевлаштованих громадян повинна змінюватися попри ті виклики, як то можливі нові карантинні обмеження, пов’язані з новими мутаціями коронавірусу як в Україні, так і у світі", – сказав він.

Зазначимо, що згідно з макроекономічним прогнозом Кабміну на найближчі три роки, рівень безробіття для населення віком від 15 до 70 років прогнозується на рівні 9,2% у 2021 році, 8,5% у 2022 році й 8% у 2023-му.

Нагадаємо, у липні в Офісі президента заявили, що мають намір створити й впровадити програму економічного відновлення України. Також розвиватиметься програма зрошення й іригації. В ОП вважають, що ця програма може дати щонайменше зростання ВВП на 1,2% та можливість залучити велику кількість трудових ресурсів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme