В Україні ціна на автогаз продовжує бити рекорди

В Україні середня ціна на автогаз на заправках перевищила 17 грн/л

Журналіст стрічки новин
В Україні ціна на автогаз продовжує бити…
Фото: Рixabay

Зазначимо, що за добу ціна на автогаз зросла одразу на 13 копійок і досяг 17,02 грн.

Варто додати, що вартість блакитного палива дорожчає вже досить тривалий час, і за прогнозами аналітиків вона зросте ще на 1 грн/л. Це випливає з даних Консалтингової групи "А-95", повідомляє Depo.ua з посиланням на Enkorr.ua.

Станом на 4 серпня автогаз на станціях ОККО подорожчав на 20 коп./л, до 17,69 грн/л. Водночас мережі Shell, "Автотранс", BVS, Chipo, Glusco, "Рур груп", Marshal і Mango підняли ціни на 5-40 коп./л.

На станціях операторів "БРСМ-Нафта" і Motto автогаз подорожчав в середньому на 8 і 3 коп./л, до 17,08 до грн/л і 16,96 грн/л відповідно.

Водночас на низці АЗС рекордна ціна встановилась ще кілька днів тому і поки не збільшувалась.

Чому подорожчав автогаз

За даними експертів, зростання ціни на автогаз пов'язана зі збільшенням оптових цін через різке зниження імпортних поставок на початку липня, а також зростанням вартості пропан-бутану в Євросоюзі та на внутрішньому ринку РФ, яка наразі є найбільшим експортером скрапленого газу в Україну.

Імпортери додають, що відвантаження ресурсу виробництва "Роснефти" почалося із запізненням на 10 днів. Деякі гравці за місяць отримали незначні обсяги від місячної номінації. Крім того, "Лукойл" знизив постачання газу в Україну в липні на 31,8%.

Також на ціну вплинули санкції США і ЄС по відношенню "Белнефтехиму" і нафтопродуктової галузі Білорусі. Через них знизилися обсяги імпорту з білоруських заводів і транзитні поставки автопартіями через Білорусь.

Нагадаємо, 3 серпня в Україні ціна на автогаз побила черговий рекорд. Тоді середня вартість сягнула 16,89 грн за літр.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme