В Україні у боржників за штрафами будуть відбирати автівки

В Україні у водіїв, які не сплачують штрафи за перевищення швидкості, будуть вилучати автомобілі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні у боржників за штрафами будуть…
Фото: Pixabay

Йдеться про порушників швидкості на міських автошляхах.

Про це повідомив заступник глави Міністерства юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що в Україні накопичилося чимало водіїв, які ухиляються від сплати штрафів. Зокрема, у відомстві відмітили порушників з Харкова, на тлі резонансних ДТП у місті.

"Там, за попередніми даними Нацполіції, швидкість автомобілів порушників перевищувала позначку у 180 км на годину. Тому, вилучення авто водіїв-боржників, які перевищують швидкість у містах, розпочнеться саме з Харкова. Потім цю ініціативу буде реалізовано у столиці, а згодом – і по всій Україні", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що умовною позначкою на "реагування" обрано перевищення швидкості у 150 км на годину. При цьому, відомство буде співпрацювати із МВС щодо вилучення автомобілів у порушників.

"Якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю у понад 150 км/год, то вона має за це відповідати. Особливо за умови, якщо вона не тільки порушує швидкісний режим, але й не сплачує штрафи по таким перевищенням. Водії з такою манерою пересування піддають небезпеці звичайних громадян", – додав Гайченко.

Нагадаємо, 26 жовтня у Харкові близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської сталася смертельна аварія.

За даними поліції, 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti– двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина доставлені до лікарні.

Згодом суд обрав міру запобіжного заходу підозрюваному в смертельній ДТП Миколі Харківському у виді 60 діб у СІЗО без права внесення застави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme