В Україні уже працюють табори для військовополонених росіян, – Венедіктова

Україна дотримується Женевської конвенції, тому запустила роботу таборів для військовополонених росіян 

Редактор стрічки новин
В Україні уже працюють табори для військ…
Фото: Офіс генпрокурора

У зв'язку з великою кількістю російських солдатів, які потрапили у полон, Україні довелося створити табори для військовополонених.

Про це розповіла генеральний прокурор Ірина Венедіктова у інтерв'ю ВВС, передає Depo.ua.

Наразі інформації про такі табори небагато, Венедіктова лише підтвердила, що вони вже справді функціонують.

"У мене, звичайно, є дані (про кількість військовополонених), але я не можу відповідати на запитання, які не належать до моєї компетенції. Що стосується військовополонених - за них відповідає спеціально створений правоохоронний орган, Військова служба правопорядку.

Звичайно, у нас військовополонені мають знаходитися у спеціальних військових таборах, і ми це відпрацювали, у нас підписаний спільний наказ з Міноборони, МВС, іншими дотичними службами, але це питання конкретно до них (ВСП) ... Вже є (табори, - ред.). Ми над цим попрацювали. Вони є, тому що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція", – сказала генпрокурорка.

Вона наголосила, що Україна дотримується міжнародного законодавства щодо прав військовополонених.

"Я хочу, щоб ми були дуже відкриті. Ми працювали в межах міжнародного гуманітарного права, нашого національного законодавства і не переходили якісь межі, щоб потім до нас були питання... Щодо військовополонених – навіть медична допомога їм надається майже на (тому самому) рівні, як надається нашим хлопцям. Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором", – зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, раніше в Україні було створено Національне інформаційне бюро з питань військовополонених. Українська сторона вже поінформувала про це Червоний Хрест і сподівається на плідну співпрацю. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme