В Україні від початку року споживання електроенергії зросло на 7%

У НЕК "Укренерго" повідомили, що за перші дев'ять місяців 2021 року споживання електроенергії зросло на 7% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні від початку року споживання ел…
Фото: Pixabay

За даними компанії, за січень-вересень цього року українці спожили 92,2 млрд кВт∙год, що на 6,9% більше, аніж показник 2020 року – 86,2 млрд кВт∙год.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укренерго".

Зазначається, що головними причинами зростання є відсутність у 2021 році суворих карантинних заходів для протидії поширення COVID-19. Через це у березні та квітні споживачі використали на 11,6 та 12,4% більше електроенергії, аніж у 2020 році.

Окрім цього, у липні 2021 року спостерігалася спекотніша погода, ніж у липні 2020 року (23,7°С проти 21,9°С), що призвело до збільшення споживання на 7,2%.

"Найбільше зросло споживання у групи непромислових споживачів (малий та середній бізнес) — на 18,1%, будівництва — на 15% і транспорту — на 9,4%, що пов’язано із відсутністю суворих карантинних обмежень. Водночас, споживання електроенергії населенням збільшилося на 5,6%, а промисловістю — на 6,7%", – йдеться у повідомленні.

В Україні від початку року споживання електроенергії зросло на 7%У НЕК "Укренерго" повідомили, що за перші дев"ять місяців 2021 року споживання електроенергії зросло на 7% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Білорусь за запитом України почала поставляти електроенергію до країни. Поставки електрики тривали до 20:00 за Києвом та охопили потужність у 500 МВт.

Дещо згодом Україна також подала запит на допомогу від Словаччини. Йдеться про обсяг електроенергії у 100 МВт.

Довідка: 27 жовтня ЗМІ писали, що Україна може відновити імпорт електроенергії з Білорусі від 1 листопада.

Однак 30 жовтня голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус повідомив, що з 1 листопада Україна не імпортуватиме білоруську та російську електроенергію.

Та вже 1 листопада окружний адміністративний суд міста Києва скасував запроваджену раніше заборону щодо аукціонів на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації у листопаді 2021 року.

Відомо також, що Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі у січні-лютому 2021 року. За перших 3 місяці витрати на імпорт перевищили 950 млн грн.

За словами колишнього в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, об'єднана енергетична система України відокремиться від енергосистем Росії та Білорусі і перейде в ізольований режим роботи у 2022 році.

Читайте також: Схиляння до переговорів з ОРДЛО і Газпромом. Енергетична пастка для Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme