В Україні від початку року заборгованість за зарплатою зросла в півтора раза

За даними Державної служби статистики, в Україні від початку 2021 року заборгованість за виплатою заробітної платні зросла до 4,007 мільярда гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні від початку року заборгованіст…
Фото: Depo.ua

При цьому, в жовтні заборгованість за зарплатою в Україні зросла на 53,4% у порівнянні з показниками 1 січня цього року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Держстату.

Зазначається, що понад три чверті заборгованості припадало на промисловість (76,50%). При цьому більша частина боргів за виплатами утворені в Донецькій (25,1%), Харківській (13,2%), Дніпропетровській (11,9%) областях та місті Києві (13,6%)

В Україні від початку року заборгованість за зарплатою зросла в півтора раза

Зауважимо, станом на 1 жовтня заборгованість підприємств з виплат зарплат сягнула 4,004 мільярда гривень. Цей показник на 1,9% більше, аніж був у вересні 2021 року.

Нагадаємо, що у вересні, згідно із соцопитуваннями, лише у 3,5% громадян не сталося погіршення їхнього фінансового стану. На них також не вплинуло підвищення цін на продукти.

64,3% опитаних українців відзначили, що за цей рік фінансовий стан їхніх родин погіршився. Для 29,3% опитаних не відбулося жодних змін у фінансовому стані, а для 4% – ситуація покращилася.

Додамо, що, згідно з прогнозом, до кінця 2021 року споживчі ціни на товари та послуги для українців зростуть ще мінімум на 10 %.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme