В Україні викрили шахраїв, які видурили гроші у 70 тис. громадян

В Україні затримали зловмисників, які за допомогою фішингових вебсайтів, що маскувалися під сервіси поповнення мобільних рахунків ошукали 70 тис. громадян

Журналіст стрічки новин
В Україні викрили шахраїв, які видурили…
Фото: МВС

За попередніми даними, шахраї видурили близько 5 млн грн. Їм загрожує до 8 років за ґратами.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

До угруповання входило п'ятеро осіб. Організатор схеми створив та адміністрував понад 40 фішингових вебресурсів для отримання даних банківських карток громадян. Дизайн шахрайських сайтів зробили схожим на сайти операторів мобільного зв'язку.

Таким чином зловмисники отримували гроші, коли користувачі намагались поповнювати рахунок або здійснити переказ і вводили дані своїх карток.

Крім того, організатор оборудки використовував платні маркетингові та аналітичні ресурси, аби ці сайти виводилися на перші позиції пошукових сервісів, а також рекламував послуги у соцмережах.

Додається, що ще один учасник групи з використанням власних серверів забезпечував належну роботу інфраструктури шахрайських вебресурсів. 

Для виводу коштів залучили трьох так званих дропів. Це люди, які знімали і здійснювали перекази коштів, здобутих шахрайським шляхом. За це вони отримували незначний відсоток.
 
За результатами обшуків правоохоронці вилучили, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, банківські картки та понад 2 мільйони гривень готівкою.
 
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
 
Нагадаємо, дещо раніше у  Жмеринському районі затримали серійних злодіїв, які обкрадали пенсіонерів по всій Україні. Двоє чоловіків і три жінки обкрадали будинки у відсутність господарів або під різними приводами заходили до  їхніх помешкань, коли ті були вдомаю

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme