В Україні ввели нові правила в'їзду через COVID-штам "Дельта"

Кабінет міністрів запровадив нові правила в'їзду в Україну у зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу "Дельта"

Журналіст відділу новин
В Україні ввели нові правила в'їзду чере…
Фото: Сайт ДПСУ

Про це пише Depo.ua, посилаючись на повідомлення Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що з 2 липня всім українцям, які повертаються з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії, потрібно зробити експрес-тест на антиген SARS-CoV-2, або встановити додаток "Вдома" для проходження 14-денної самоізоляції.

Наголошується, що достроково завершити самоізоляцію через додаток "Вдома", як і раніше, можна буде після отримання негативного результату тесту.

Відомо, що у Великій Британії, в Індії, Португалії та на Росії нині найбільша кількість випадків зараження новим штамом "Дельта". Також зафіксували цей штам і в Україні – у двох жінок, які нещодавно побували на Росії, де він зараз досягає піку захворюваності.

Нагадаємо, що штам коронавірусу "Дельта" став причиною високої смертності другої хвилі епідемії в Індії, коли в країні щодня реєструвалося понад 400 тисяч випадків захворювання, у крематоріях не вистачало місць та палива для кремації тіл, а також було зруйновано систему охорони здоров'я по всій країні.

"Дельта" зараз домінує серед хворих під час спалаху на Росії – до 90% нових випадків зараження спричинені саме цим варіантом коронавірусу у Москві та Санкт-Петербурзі. Штам має дві ключові мутації зовнішньої "спайкової" частини вірусу, яка прикріплюється до клітин людини. ВООЗ визнала його таким, що "викликає занепокоєння", адже він є більш заразним, ніж інші штами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme