В Україні вводять кримінальну відповідальність за зйомку переміщень ЗСУ

Верховна Рада вводить кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ

Журналіст стрічки новин
В Україні вводять кримінальну відповідал…
Фото: Рixabay

Зокрема, ККУ доповнюється ст. 114-2 про "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану".

Про це повідомив у Telegram нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко, передає Depo.ua.

Так, за поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Виключення становить лише ті дані, які були оприлюднені офіційними джерелами.

Крім того, поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі, також карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

"Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України чи незаконним збройним формуванням, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років", – додав нардеп.

Нагадаємо,  у Києві ТРЦ "Ретровіль" бомбардували через те, що в інтернеті були оприлюднені дані про місцезнаходження військової техніки ЗСУ.  Згодом поліція затримала тіктокера, після публікацій якого росіяни знищили ТРЦ "Ретровіль". Він Працював у Яндексі та в КМДА.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme