В Україні вже розгортають британські ПЗРК Starstreak проти літаків путіна, – Уоллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес повідомив про розгортання перших партій переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak в Україні

Максим Карпенко

За його словами, ПЗРК Starstreak допоможуть захисникам України негайно знищити літаки путіна.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Mail.

Зазначається, що частина українських військових вже пройшли навчання з використання Starstreak – ПЗРК для ураження гвинтокрилів та літаків на відстані до 5 кілометрів. Очільник Міноборони Британії зазначив, що країна "робить більше, ніж будь-хто інший" у питанні допомоги Україні. 

Уоллес також переконаний, що путін вже програв повномасштабну війну з Україною, а власний народ запам'ятає його як людину, яка відправила на смерть тисячі молодих росіян.

Зауважимо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що Сполучене Королівство надасть Україні додатковий пакет військової допомоги.

Нагадаємо, у січні 2022 року Велика Британія передала Збройним силам України партію протитанкових засобів у вигляді комплексів NLAW.

У лютому Велика Британія передала засоби індивідуального захисту для бійців територіальної оборони Збройних сил України.

17 лютого Україна започаткувала тристоронній альянс із Британією та Польщею.

Того ж дня Велика Британія вирішила збільшити свою фінансову допомогу оборонного сектору та енергонезалежності України до 100 млн фунтів стерлінгів.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua