В Україні вже цього тижня на дорогах з'являться автомобілі-фантоми, – МВС

В Україні поліція вже цього тижня запустить автомобілі-фантоми для контролю за дотриманням правил дорожнього руху на дорогах

Журналіст стрічки новин
В Україні вже цього тижня на дорогах з'я…
Фото: МВС

Як відомо, ці поліцейські машини не мають розпізнавальних знаків і зовні виглядають як звичайні автівки. Це дозволяє непримітно фіксувати порушення ПДР. Екіпажі таких ззовні цивільних автівок кладатимуться з поліцейських, а на борту присутнє обладнання, яке здатне фіксувати швидкість інших автомобілів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Depo.ua з посиланням на офіційний сайт МВС.

"Автомобіль "фантом" без розпізнавальних знаків і може фіксувати багато об’єктів одночасно. Система передаватиме інформацію — й порушник отримуватиме штраф за перевищення швидкості", – розповів міністр.

За його словами, автомобілі-фантоми здатні фіксувати швидкість кількох автомобілів одночасно – як у попутному, так і в зворотному напрямках.

Нагадаємо, 1 червня 2020 року в Україні запустили систему автоматичної фото-відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП із тяжкими наслідками тоді встановили 50 відеокамер. За перший день роботи камери зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.

1 липня 2021 року стало відомо, що на дороги України вже незабаром вийдуть перші поліцейські автомобілі-"фантоми".

Повідомлялося також, що в Україні на безпеку дорожнього руху виділили 2,4 млрд грн.

Довідка: Про закупівлю чотирьох поліцейських автомобілів-"фантомів" стало відомо восени 2020 року. Її проводили на виконання Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Джерело фінансування – державний бюджет (державний дорожній фонд). 

На вигляд такі машини нічим не відрізняються від інших, але всередині вони обладнані спеціальними радарами – комплексами фіксації порушень у попутному та зустрічному напрямках "Фантом".

Вони дозволяють фіксувати швидкість автомобілів, які наближаються до поліцейської машини ззаду, проїжджають повз, або рухаються назустріч.

Головною відмінністю системи від інших пристроїв є те, що вона фіксуватиме порушення під час руху і без попередження.

Перші поліцейські автомобілі-"фантоми" були створені на базі Skoda Kodiaq.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme