В Україні створюють загальнонаціональну телемережу Мультиплекс: Що зміниться для людей

Кабінет міністрів підтримав розроблену за ініціативи Держспецзв’язку постанову, яка дасть можливість залучити під державні гарантії кошти для для будівництва державної цифрової телемережі Мультиплекс

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
В Україні створюють загальнонаціональну…
Фото: Рixabay

Телемережа Мультиплекс МХ-7 забезпечить телебаченням 90% території України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

Хто опікується запровадженням в Україні телемережі Мультиплекс

Питанням запровадження в Україні загальнонаціональної телемережі Мультиплекс МХ-7 опікуються:

  • Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку);

  • Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ), який перебуває у сфері управління адміністрації Держспецзв’язку.

Для чого потрібен Мультиплекс МХ-7

Загальнонаціональна телемережа Мультиплекс МХ-7 забезпечить:

  • якісну трансляцію цифрового українського телебачення;

  • трансляцію цифрового українського телебачення у віддалених та прикордонних регіонах, куди раніше сигнал вітчизняних каналів не надходив;

  • запровадження в Україні системи сповіщення громадян про надзвичайні ситуації;

  • інформаційну безпеку держави, в тому числі й на кордоні з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, у Донецькій і Луганській областях та в інших регіонах України.

За словами голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя, розвиток інформаційної інфраструктури є першочерговим завданням держави в умовах гібридної війни.

"Це – питання гарантування інформаційної безпеки, національних інтересів і протидії зовнішньому негативному інформаційному впливу, зокрема з боку країни-агресора. Саме тому існує нагальна потреба у побудові державного сегменту системи цифрового телемовлення", – пояснив він.

Керівник КРРТ Кирило Данилов наголосив, що нині Концерн готовий побудувати цифрову телевізійну мережу в метровому діапазоні.

"Для цього у нас є відповідна інфраструктура та досвід будівництва мереж, але реалізація проекту потребує значних фінансових ресурсів. Урядова гарантія під залучення кредитів дає можливість розпочати розбудову МХ-7", – зауважив він.

Скільки коштів залучають для будівництва Мультиплексу

Згідно з рішенням Кабміну, КРРТ на побудову загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7 залучає наразі 490 млн грн кредитних коштів.

Нагадаємо, 14 травня РНБО схвалила створення в Україні загальнонаціональної цифрової телемережі. Дещо згодом президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо створення в Україні загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex.

На думку віце-прем'єр-міністра – міністра з питань цифрової трансформації Михайла Федорова, завдяки новій телемережі українці з найвіддаленіших регіонів держави зможуть отримувати якісний сигнал телевізійних та радіоканалів.

Також у Кабміні розповіли, коли в Україні всі населені пункти підключать до інтернету.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme