В Україні з 1 лютого система BankID стане платною: Якими будуть тарифи

Національний банк України з 1 лютого 2022 року запроваджує тарифи використовування системи BankID

Журналіст стрічки новин
В Україні з 1 лютого система BankID стан…
Фото: Depo.ua

Зокрема, НБУ вводить плату за підключення та користування системою BankID. Варто додати, що нововведення торкнеться не всіх.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НБУ.

За даними прес-служби, встановлюються такі тарифи на послуги НБУ (без ПДВ):

  • підключення до системи абонента – 2 500 грн;

  • підключення до системи додаткового абонентського вузла – 2 000 грн;

  • супроводження підключеного до системи абонента – 600 грн щомісяця;

  • оброблення системою кожного успішного підтвердження електронної дистанційної ідентифікації між абонентом-ідентифікатором та абонентом – надавачем послуг (платником за цією послугою є абонент – надавач послуг) – 0,10 грн.

Зазначається, що тарифи встановлюються лише для учасників Системи BankID НБУ – банків та інших компаній, що надають комерційні послуги. Іншими словами, тарифи не стосуються користувачів – фізичних осіб.

Водночас Нацбанк залишає безоплатними послуги для абонентів, які приєднались у статусі абонента-надавача послуг виключно для надання некомерційних послуг.

За останніми даними, система BankID НБУ налічує 134 абоненти: 39 банків-ідентифікаторів та 95 учасників- надавачів послуг.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Нацбанк за три дні продав $100 мільйонів на міжбанку. Водночас регулятор не купував валюту. 

Довідка: Із липня 2020 року запрацювала комерційна модель системи BankID НБУ.

У Нацбанку пояснили, що учасник системи, який, наприклад, на власному сайті пропонує послуги, що потребують підтвердження особистих даних користувача, сплатить цю вартість банку, який надасть йому необхідні дані через систему BankID.

Для комерційних абонентів запрацював єдиний тариф – 20 грн. Сервіс для адміністративних та державних послуг не тарифікується.

Відомо, що Національний банк розпочав реалізацію проєкту BankID НБУ у 2015 році. Нині регулятор є власником системи і регулює відносини між її учасниками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme