В Україні з 21 липня стартує п'ятий етап COVID-вакцинації: Кого і як будуть щепити

З 21 липня в Україні розпочинається п'ятий етап вакцинації від коронавірусу

Журналіст відділу новин
В Україні з 21 липня стартує п'ятий етап…
Фото: Рixabay

Про це під час брифінгу 20 липня повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, інформує Depo.ua.

"З 21 липня всі особи, старші 18 років, які хочуть вакцинуватися, можуть зробити щеплення проти коронавірусу. Це можна зробити у найближчому пункті щеплення, центрі масової вакцинації, або може приїхати мобільна бригада, якщо ви записані в чергу як організований колектив, в якому працює понад 50 осіб", – сказав він.

Раніше повідомлялося, що на п'ятому етапі вакцинації від COVID-19 дозволять вакцинувати дітей. Імунізація проходитиме за умови відповідних рекомендацій лікарів. Планувалося, що щеплення від коронавірусу дітям віком від 12-16 років будуть робити вакциною Pfizer, і буде чіткий алгоритм, у яких саме випадках.

Нагадаємо, 18 липня в Україну вперше доставили вакцину від коронавірусу виробництва американської фірми Moderna. Нею планується щепити організовані колективи.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. 

Читайте також: Не мочити, не тренуватися, не пити: Чи є сенс у заборонах після вакцинації від Covid-19

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme