В Україні з початку року витратили 29 млрд грн на боротьбу з коронавірусом, – Мінфін

В Україні з початку 2021 року на боротьбу з коронавірусом витратили 29 млрд грн

Журналіст стрічки новин

Найбільше грошей витратили на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги та послуг з вакцинації населення.

У Мінфін наголосили, що здійснюють "системне та комплексне" фінансування заходів, спрямованих на посилення спроможності сфери охорони здоровʼя у боротьбі з пандемією. Про це 13 серпня повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

"За оперативними даними, за 7 місяців 2021 року здійснено видатків на боротьбу з COVID-19 у розмірі 29 млрд гривень", — додали у відомстві.

Кошти витрачено:

  • 11,7 млрд грн — на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги, наданих пацієнтам з COVID-19, та послуг з вакцинації населення від COVID-19;
  • 9,2 млрд грн — на закупівлю вакцин від COVID-19;
  • 2,9 млрд грн — на заходи на соціальну підтримку населення в умовах карантину;
  • 2,3 млрд грн — на придбання товарів та послуг для запобігання поширенню COVID-19 (крім вакцин) (у тому числі 1,6 млрд грн коштів місцевих бюджетів);
  • 1,1 млрд грн — на виплату допомоги по безробіттю;
  • 0,8 млрд грн — на виплату матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності ("лікарняних");
  • 0,75 млрд грн — на доплати до заробітної плати військовослужбовцям Національної гвардії та Державної прикордонної служби, органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейським, медичним та іншим працівникам відомчих закладів охорони здоров’я;
  • 0,6 млрд грн — на забезпечення лікарень киснем;
  • 18,3 млн грн — на здійснення заходів з боротьби з COVID-19 у закладах освіти;
  • 15,5 млн грн — виплати закладам Національної академії медичних наук України за послуги з госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, у держбюджеті передбачений значний фінансовий ресурс на боротьбу з пандемією.

"Сподіваємось, що громадяни також свідомо оцінять ризики, повʼязані з наслідками захворювання на коронавірус, і пройдуть повний курс вакцинації", — зауважив посадовець.

Варто додати, що загалом на боротьбу з COVID-19 у 2021 році передбачено понад 36 млрд грн.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що уряд хоче направити гроші від розмитнення "євроблях" на COVID-боротьбу. У Верховній Раді зареєстрували проект закону №5671, яким Кабінет міністрів пропонує направити на боротьбу з коронавірусом і COVID-вакцинацію понад 1,4 млн грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme