В Україні за рік значно зріс показник надлишкової смертності

В Україні показники надлишкової смертності протягом перших восьми місяців 2021 року перевищили значення за аналогічний період минулого року

Журналіст стрічки новин
В Україні за рік значно зріс показник на…
Фото: Рixabay

Так, у 2020-му кількість надлишкової смертей становила 32 569.

Водночас цього річ показник сягнув понад 46 тисяч осіб. Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними, посилаючись на дані Держстату, передає Depo.ua.

Аналітики пояснили, що надлишкова смертність означає перевищення кількості смертей над очікуваним показником. Для оцінки рівня цього показника використовувались середні щомісячні дані за п'ять років до початку пандемії COVID-19 — із 2015-го по 2019-ий. Таким чином було встановлено, у середньому за п’ять років із січня по серпень вмирало по 393 тисячі людей, а цього року — 440 тисяч.

Варто додати, що показник надмірної смертності за останні два роки значно перевищує офіційні втрати від коронавірусу.

Аналітики вважають, що надлишкова смертність вказує не лише на кількість померлих через COVID-19 та його наслідків. На їхню думку, пандемія впливає також й на інші причини смерті.

Так, в умовах перевантаженості лікарень багато українців з іншими важкими хворобами не отримують вчасно необхідне лікування.

Нагадаємо, станом на 5 листопада в Україні за час пандемії COVID-19 перехворіли 3 млн осіб, померли – понад 70 тисяч. Серед нових хворих – 1 654 дітей та 488 медпрацівників.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme