В Україні заборонили електронні та ароматизовані сигарети

Сьогодні Верховна Рада ухвалила закон №4358, який забороняє продаж в Україні ароматизованих смакових тютюнових виробів та електронних сигарет

Журналіст стрічки новин
В Україні заборонили електронні та арома…
Фото: Рixabay

За закон про заборону електронних та смакових сигарет у другому читанні проголосували 317 народних депутатів.

Про це повідомляє Depo.ua.

Закон №4358 запроваджує заборону продажу ароматизованих смакових (фруктові, цукерки, ментол та ін.) тютюнових виробів та електронних сигарет, рідин і заправних контейнерів.

"Такі вироби приваблюють дітей та молодь до початку курінням, створюючи хибне враження про наслідки вживання тютюнових виробів", – йдеться в пояснювальній записці. 

Крім того, забороняється продаж особам до 21 року, рекламувати, спонсорувати та стимулювати продаж електронних сигарет. Їх, а також рідину і заправні контейнерів не можна розміщувати у пунктах продажу, що є формою реклами.

Тепер має бути комбіноване медичне попередження (текстове та графічне) на пачках тютюнових виробів та збільшується розмір попереджень про шкоду куріння з 50% до 65% від площі пачки. Попередження будуть містити реалістичні зображення хвороб, спричинених курінням, та щорічно оновлюватися. Саме такий розмір графічних зображень запроваджений у всіх державах ЄС.

Відповідно до нового закону, єдиним місцем, де пропонується залишити можливість відведення місць для куріння у приміщенні, є аеропорти. Міські, сільські, селищні ради можуть додатково визначати вільні від куріння місця у межах відповідної громади.

Нагадаємо, законопроект №4358 в першому читанні ухвалили 1 червня, тоді його підтримали 339 нардепів.

У квітні повідомлялося, що в Україні хочуть ввести штрафи за куріння електронних сигарет в громадських місцях.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme