В Україні запрацюють податкові стимули для бізнесу

Верховна Рада 15 березня під час засідання ухвалила законопроект, який передбачає податкові стимули для бізнесу в умовах війни

Журналіст стрічки новин
В Україні запрацюють податкові стимули д…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Раніше відповідний документ доручив розробити президент Володимир Зеленський. 

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, проект закону розроблявся в тісній співпраці з урядом. Він містить революційні та безпрецедентні рішення у напрямку податкової лібералізації та підтримки бізнесу на період воєнного стану, пише Depo.ua.

Згідно з законом, на період дії воєнного стану сплачувати єдиний податок зможуть не лише ФОПи-"спрощенці", але й великі підприємства.

Закон підвищує ліміт доходів для використання єдиного податку з 10 млн до 10 млрд гривень. Це значно розширює коло підприємств, які зможуть зменшити податкове навантаження на час війни та зберегти свою діяльність. Податок з обороту встановлюється на рівні 2%.

Крім того, для таких підприємств знімається обмеження за кількістю працівників та видів діяльності (виняток становить діяльність, пов’язана з підакцизними товарами та гральним бізнесом).

Окрім цього, документом визначаються особливості нарахування окремих податків та зборів в умовах воєнного стану, зокрема ЄСВ, плати за землю, екологічного податку. Також передбачається зменшення ставки ПДВ до 7% та звільнення від акцизу на пальне.

Передбачено звільнити споживачів від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення виконання зобов’язань за договором про споживчий кредит, обмежити місячну винагороду держслужбовців десятьма розмірами мінімальної заробітної плати та звільнити від оподаткування ПДФО допомоги постраждалим від військової агресії російської федерації.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував створення Кабміном чотирьох фондів для відновлення країни після війни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme