В Україні зареєстрували нову COVID-вакцину Janssen: У чому її відмінність від інших

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало новий препарат проти коронавірусу під назвою Janssen від компанії Johnson & Johnson

Журналіст стрічки новин
В Україні зареєстрували нову COVID-вакци…
Фото: Рixabay

Як пише Depo.ua, посилаючись на прес-службу відомства, препарат призначений для екстреного медичного застосування.

Відомо, що Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. У його складі міститься знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2.

Вакцину Janssen потрібно зберігати від +2 до +8 С. Її основна відмінність від інших препаратів у тому, що для повної імунізації достатньо однієї дози.

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн.

Зазначимо, що 27 травня в Україну ввезли 500 доз вакцини проти коронавірусу Janssen виробництва американської компанії Johnson&Johnson для вакцинації працівників компанії зі США. У МОЗ тоді запевнили, що приватна компанія надала їм всі необхідні документи, які визначені порядком. І 14 травня МОЗ видало дозвіл ввезення на територію України вакцини Johnson&Johnson для подальшої вакцинації працівників компанії. На сьогодні щеплення вакциною Janssen отримали 390 українців.

Нагадаємо, що нині в Україні щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакциною AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. Станом на 5 липня уже 850 тисяч українців повністю вакциновані від коронавірусу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme