В Україні зарплата за рік зросла на понад 23%, – Держстат

У Державній службі статистики повідомили про зростання реальної заробітної плати в Україні на 23,1% у грудні 2021 року відносно до грудня 2020 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні зарплата за рік зросла на пона…
Фото: Depo.ua

Найбільше зростання зарплати в Україні зафіксували у сільському господарстві та готельно-ресторанному бізнесі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Держстату.

Зазначається, що у грудні 2021 року зарплата зросла на 22,2%, у порівнянні з оплатою в листопаді того ж року. Зокрема, середня зарплата у грудні становила 17 453 гривні. Такий показник у 2,7 раза вище рівня мінімальної зарплати в Україні. Аналітики уточнюють, що зростання зарплати у грудні пов'язане з додатковими виплатами – річними преміями.

Відомо, що найвищу зарплату у грудні 2021 року отримали працівники у фінансовій (31 тисяча гривень) та ІТ сферах (30 тисяч гривень). Водночас у регіональному розрізі першість за середньою зарплатою традиційно тримає Київ – 26,8 тисячі гривень. Найменше отримують мешканці Кіровоградської та Чернігівської областей – близько 13-14 тисяч гривень.

В Україні зарплата за рік зросла на майже 12%, – Держстат

Нагадаємо, раніше стало відомо, що середня зарплата за жовтень 2021 року в Україні зменшилася на 194 гривні у порівнянні з вереснем.

Також за даними Держстату 67,1% українських сімей вважають себе бідними. Середнім класом при цьому вважає себе лише 1%, тим часом до категорії небідних, але й не представників середнього класу відносять себе 31,9%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme