В Україні затвердили умови фінлізингу на житло: Хто зможе скористатись послугами

Кабмін 4 серпня затвердив умови, за якими Українська фінансова житлова компанія, створена на базі Мінфіну, надаватиме іпотечні кредити та фінансовий лізинг громадянам

Журналіст стрічки новин
В Україні затвердили умови фінлізингу на…
Фото: Рixabay

Зокрема, Міністерство фінансів нині працює над кількома програмами, реалізація яких дозволить українцям мати власне житло.

Для доступності іпотеки Мінфін планує випустити до 20 млрд держоблігацій. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у Facebook-сторінці. 

"Житло має бути доступним для українців – таке завдання поставив Президент України Володимир Зеленський. Для цього ми працюємо над декількома програмами, які дозволять українцям мати власну оселю", – заявив він.

За словами міністра, договори укладатимуть на строк до 20 років. Водночас житло у фінлізинг надаватимуть без першого внеску, а перший внесок за іпотечним кредитом становитиме 20% вартості житла. Марченко додав, що відсоткова ставка за іпотечним кредитом буде фіксованою на весь період дії договору.

Очільник Мінфіну розповів, що нормативна площа житла для іпотечного кредиту – 50 м2 на одинокого громадянина чи на сім’ю з 2-х осіб та 20 м2 на кожного наступного члена сім’ї; для фінлізингу – до 21 м2 на 1 особу та додатково 10.5 м2 на сім’ю, але не більш 94.5 м2.

Скористатись програмою зможуть:

  • внутрішньо переміщені особи;
  • працівники та службовці, які отримують заробітну плату за рахунок державного або місцевих бюджетів.

"Ми готуємо випуск державних облігацій на суму до 20 млрд грн для того, щоб іпотечні програмами були доступні якнайбільшому загалу. Також збільшуємо кількість банків-партнерів за ініційованою Президентом програмою "Доступна іпотека 7%", загальний об’єм кредитування за якою вже склав 550 млн грн", – підсумував Марченко.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що в Україні послаблять умови для отримання доступної іпотеки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme