В Україні збільшили ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону до 150 євро

Верховна Рада України збільшила неоподатковувану вартість посилок, що завозиться на митну територію України, із 100 до 150 євро для фізичних осіб
 

Журналіст відділу новин
В Україні збільшили ліміт на безмитну до…
Фото: Укрпошта

За законопроекти №4278 та №4279 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів у другому читанні та в цілому проголосувало 274 і 237 народних депутатів відповідно.

Про це повідомляє Depo.ua.

Згідно з ухваленими змінами, податком на додану вартість (20%) оподатковуватиметься лише частина вартості, що перевищує ліміт. Наприклад, якщо товари в посилці коштують 160 євро – ПДВ сплачується лише з 10 євро. Таким чином повернули норму, яка діяла станом на 2019 рік.

Відповідальними за нарахування та сплату ПДВ, якщо товар приходить в Україну через поштові служби, будуть самі оператори поштового зв'язку.

Сплатити ПДВ можна буде протягом 30 днів від дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Без змін при цьому залишаються правила особистого ввезення: сумарна вартість ввезених товарів до 500 євро (до тисячі євро в аеропортах) податком не обкладається. Але така можливість надається тільки раз на три дні.

Як відомо, з 1 липня 2019 року в Україні неоподатковуваний ліміт поштових посилок був зменшений зі 150 євро до 100 євро.

Нагадаємо, 9 березня 2021 року Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" розпочав приймати електронні документи у застосунку "Дія" для отримання посилок із післяплатою від 5 тисяч гривень та поштових переказів.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme