В Україні змінили вимоги до страхування: Що про це відомо

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №5315 про зміни вимог до страхування

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні змінили вимоги до страхування:…
Скріншот

Рішення було ухвалене під час позачергового засідання парламенту сьогодні, 18 листопада.

За законопроект проголосували 235 нардепів, інформує Depo.ua.

В Україні змінили вимоги до страхування: Що про це відомоВерховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №5315 про зміни вимог до страхування

Що передбачає законопроект

Згідно з пояснювальною запискою до документу, пропонується встановити новий порядок отримання ліцензії на здійснення діяльності зі страхування з можливістю її звуження та розширення. Також має бути перехід від обов’язкових видів страхування до обов’язку наявності укладеного договору страхування за окремими видами діяльності.

Окрім цього, страховики мають регулярно подавати та оприлюднювати інформацію про структуру своєї власності. Також передбачається право Нацбанку вимагати припинення участі у страховику, накладати заборону на збільшення участі та на відчуження акцій.

Документ запроваджує єдиний реєстр страхових посередників, інститут незалежних директорів та постійних комітетів Ради (аудиту, винагород, ризиків) для значимих страховиків, визначає вимоги до формування складу наглядової ради страховика та правління, їх колективної придатності.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що 18 листопада Верховна Рада збереться на засідання двічі. Розглядатимуть закон про столицю. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme