В Україні змінять карантинні норми у "жовтій" зоні і правила перевезення пасажирів

В Україні найближчим часом будуть змінені карантинні норми

Журналіст стрічки новин
В Україні змінять карантинні норми у "жо…
Фото: ЕРА

Планується, що вимоги для проїзду в транспорті послаблять, проте на регіони "жовтої" зони чекає посилення обмежень.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Інтер", пише Depo.ua.

Він зазначив, що найближчим часом у Львівській та Луганській областях послаблять обмеження – вони з "червоної" зони карантину перейдуть одразу до "жовтої". Однак, за словами Ляшка, в цих регіонах планують змінити правила потрапляння до адмінбудівель, розважальних закладів та на масові заходи – якщо раніше у "жовтій" зоні карантину потрібно було мати щонайменше одне щеплення, то тепер потрібно буде пред'являти документ про повну вакцинацію.

Вимогу надавати COVID-сертифікати для проїзду в міському транспорті також переглянуть, а для поїздок між областями вона залишиться обов'язковою.

"Міжрегіональне надовго, і ми будемо утримувати цю ситуацію поки не буде спад захворюваності на коронавірус. Але до МОЗ звернулися мери деяких міст, аби переглянути питання проїзду у міському транспорті. Ми будемо йти назустріч, оскільки наближаються холоди. Ми переходимо на такий етап, коли кажемо: "пандемія стає пандемією невакцинованих людей, і вакциновані не повинні страждати через невакцинованих", – повідомив міністр.

Нагадаємо, 15 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні вперше за три місяці виписок з лікарень більше, ніж госпіталізацій. За його словами, це є позитивним сигналом, який свідчить про проходження піку захворюваності COVID-19 в Україні.

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що для українців, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, запровадять "бонус".

З 19 грудня вони зможуть отримати тисячу гривень – через додаток "Дія". Для пенсіонерів обіцяють альтернативну можливість отримати гроші за відсутності смартфона

Згодом народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк поділився "інсайдом від Кабміну" про те, як реалізовуватиметься оголошена Зеленським ідея про "тисячу за вакцинацію".

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme