В Україні змінять перевірку COVID-сертифікатів: Що це означає  

В Україні змінять алгоритм перевірки COVID-сертифікатів: тепер перевірка стане ще жорсткішою та ретельнішою 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні змінять перевірку COVID-сертиф…
Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Рішення про посилення контролю за перевіркою сертифікатів про щеплення ухвалили під час урядової наради у понеділок, 22 листопада.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інформацію, опубліковану на "Урядовому порталі". 

Урядовці вже дали завдання профільним міністерствам та відомствам опрацювати питання посилення контролю за перевіркою чинності COVID-сертифікатів за допомогою QR-кодів. 

До яких саме конкретних заходів вдадуться Міністерство охорони здоров'я та Міністерство внутрішніх справ, на нараді у прем'єр-міністра Дениса Шмигаля поки не озвучили. 

Зауважимо, що в Україні тривають перевірки на дотримання карантинних правил та виявлення підроблених COVID-документів. До рейдів залучили 14 тисяч правоохоронців. 

Лише за минулий тиждень правоохоронці направили документи про підозру 15 медичних працівників у вчиненні 38 кримінальних правопорушень. У роботі перебувають ще кілька десятків справ. Минулого тижня також проведено 13 обшуків у туристичних агенціях.

Нагадаємо, за місяць, що минає, правоохоронці провели понад 91 тисячу перевірок у транспорті на предмет дотримання карантинних заборон і обмежень. Виявилося, що найбільше карантинні правила порушують у трьох регіонах України. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme