В Україні оновили рекорд із кількості COVID-щеплень: В яких регіонах найбільше

На минулих вихідних в Україні вакцинували проти коронавірусу 134 тис. людей

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram-канал нардепа Михайла Радуцького.

Зазначимо, що це на 50% більше ніж на вихідних тиждень тому – 17-18 липня, коли був зафіксований попередній рекорд.

"Якщо тенденція збережеться, на початку осені вийдемо на рівень в 10 млн щеплень. Як і обіцяв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко", – написав Радуцький.

За його словами, попри загальний темп зростання ситуація по регіонах нерівномірна – деякі області вдвічі випереджають інші.

Зокрема, у лідерах Київ та Київщина, Полтавська, Хмельницька, Черкаська та Миколаївська області. Водночас найменше зроблено щеплень в Одеській, Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській, Донецькій, Луганській областях.

"Хочу спитати керівництво Івано-Франківська: восени плануєте знову протестувати проти запровадження жорсткого карантину та звинувачувати київську владу?" – Обурився нардеп.

Він додав, що до кінця літа очікується ще 13 мільйонів доз.

"Тепер все залежить від бажання місцевої влади. Відкривайте додаткові Центри вакцинації, посилюйте роботу з керівництвом підприємств, населенням. До нової хвилі за всіма прогнозами залишається не більше місяця. Цей час потрібно витратити максимально ефективно", – підсумував Радуцький.

Нагадаємо, уже понад 1,7 млн українців отримали два щеплення від коронавірусу.

Також раніше повідомлялося, що в Україні скоро можуть ввести новий карантин через спалах коронавірусу, однак низка обмежень не торкнуться тих, хто вже вакцинувався від цієї недуги. 

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американський препарат Moderna.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme