UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні зросла кількість заяв про домашнє насильство

В Україні у 2021 році до правоохоронців надійшло значно більше заяв про домашнє насильство, ніж минулого року

Редактор стрічки новин
В Україні зросла кількість заяв про дома…
Фото: Рixabay

Від початку 2021 року до поліції надійшло 267 тисяч заяв про домашнє насильство. Це на 53% більше, ніж за аналогічний період у 2020 році.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Міністр зазначив, що домашнє насильство може стосуватися кожного: жінок, чоловіків, дітей, батьків, а також людей похилого віку, мати різні форми та прояви.

За його словами, якщо дитина зазнає насильства в родині, вона несе його в садок і школу, на вулицю та до однолітків. Виростає з ним і транслює вже в дорослому житті. Далі насильство набуває суспільних масштабів.

Монастирський заявив, що правоохоронці працюють над розв'язанням цієї проблеми комплексно: співпрацюють з міжнародними партнерами, громадськими організаціями та депутатським корпусом.

Основним інструментом подолання домашнього насильства, за словами очільника МВС, є якнайширше інформування про його причини й наслідки, а також про шляхи уникнення та протидії.

Нині в 67 містах України діють 86 спеціалізованих мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства. Там, де їх поки немає, залучаються інші підрозділи поліції. Також МВС активно працює над пілотним проєктом "Вихователь безпеки", який передбачає, зокрема, запобігання та фахове реагування на насильство в школах. Міністр додав, що в Києві відкрили спеціальну просвітницьку виставку з протидії домашньому насильству "Річ у тім 2.0".

Міністр наголосив, що йдеться не про разову акцію, а про складову масштабної загальнонаціональної кампанії. В її рамках регіональні команди поліції разом із місцевою владою проводять цілу низку просвітницьких заходів.

Монастирський про домашнє насильство у 2021 - допис у ФБ

Нагадаємо, раніше в Україні створили мобільний застосунок White Ribbon Ukraine для розпізнавання та протидії домашньому насиллю. У застосунку є багато інформації щодо визначення домашнього насилля, його видів, а також порад, як захистити себе. Там також є список необхідних контактів, за якими можна звернутися за необхідності. 

Також раніше повідомлялося, що у Міністерстві внутрішніх справ та Національній поліції вивчають можливості щодо створення відкритого реєстру домашніх насильників

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme