Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за домашнє насильство

Президент Володимир Зеленський підписав закон №3908-1 про посилення відповідальності за домашнє насильство та насильство за ознакою статі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський підписав закон про посилення…
Фото: Pixabay

Про це пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що постраждалі від насильства зможуть отримати матеріальне відшкодування, а за вчинення насильства передбачаються штрафи.

"Згідно із законом, військовослужбовці, військовозобов'язані та резервісти, а також особи начальницького складу НАБУ, рядового й начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України, служби цивільного захисту, ДБР та поліцейські несуть адміністративну відповідальність на загальних підставах за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення поліції про місце свого тимчасового перебування у разі винесення такого припису", – повідомили у прес-службі.

Таким чином, за вчинення домашнього насильства й насильства за статевою ознакою із заподіянням шкоди фізичному або психічному здоров'ю потерпілому, в Україні каратимуть штрафом від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 гривень), або 30-40 годин громадських робіт, або адміністративний арешт на термін до десяти діб.

"За повторні правопорушення, вчинені протягом року, передбачений штраф від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адмінарешт на строк до 15 діб", – додали у дописі.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що близько півтора мільйона дорослих українців (тобто 7%) говорять, що безпосередньо стикаються з домашнім насильством.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme