Жертвами домашнього насильства є півтора мільйони українців, – УІМ

Близько півтора мільйона дорослих українців (тобто 7%) говорять, що безпосередньо стикаються з домашнім насильством

Журналіст стрічки новин

Про це заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього, посилаючись на дані соціологічного, повідомляє Depo.ua.

"7% українців говорять, що самі стикалися з домашнім насильством. В перекладі на абсолютні цифри: близько півтора мільйона дорослих українців говорять, що безпосередньо стикаються з домашнім насильством. А в цілому майже половина – 40% говорить, що в їхньому найближчому оточенні (родичі, друзі, близькі) є домашнє насильство. Але при цьому 48% навіть не збиралося звертатися в поліцію", – написав він.

Також згідно з дослідженням, респонденти, які заявляли про відомі їм звернення до поліції за фактом домашнього насильства, стверджують що:

поліцейські хоча прийняли заяву, але жодних подальших дій не відбулося і насильство продовжилося(34%),

поліцейські склали протокол, але кривдника не було притягнуто до відповідальності (19%),

поліцейські провели бесіду і насильство припинилося (22%),

поліцейські склали протокол та кривдника було притягнуто до відповідальності (16%).

Основними причинами відсутності звернення до поліції за фактом домашнього насильства респонденти називали зневіру у зміни (43%), небажання виносити сімейні проблеми на люди (34%) та страх, що це спричинить ще більше насильство (28%).

Нагадаємо, 12 липня Український інститут майбутнього (УІМ) презентує результати нового соціологічного дослідження, проведеного спільно з New Image Marketing Group, на тему "Домашнє насильство в Україні: досвід та настрої громадян".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme