В Україні зросли виплати за аліментами

В Україні на тлі збільшення прожиткового мінімуму з 1 грудня зросли розміри виплат аліментів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні зросли виплати за аліментами…
Фото: Depo.ua

Зокрема, через збільшення прожиткового мінімуму розміри аліментів за дітей віком до шести років зросли до 1050 гривень, а для дітей від шести років – 1309 гривень.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мін'юсту.

"Для дітей віком до шести років прожитковий мінімум відтепер становить 2100 грн, а для дітей віком від шести до 18 років — 2618 грн. Відповідно, зростають і прив'язані до цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема й аліменти на дітей", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у випадку, коли платник аліментів має достатній заробіток, суд може ухвалити розмір виплат в обсязі 100% від прожиткового мінімуму для дитини. 

"Крім того, відповідно до Сімейного Кодексу України, діти віком від 18 до 23 років теж мають право на аліменти за умови, що вони продовжують навчання (форма будь-яка: денна, заочна тощо). Так як вони повнолітні – то за основу розрахунку береться прожитковий мінімум для працездатних осіб. Відповідно, мінімальний гарантований розмір аліментів для дітей віком 18-23 роки становить 1240,5 грн", – додали у Мін'юсті.

В Україні зросли виплати за аліментами

Нагадаємо, у січні Кабінет міністрів схвалив законопроект щодо впорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень, а також плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору).

2 листопада у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який змінює порядок розрахунку прожиткового мінімуму. Автори проекту закону пропонують, зокрема, скасувати зв'язок прожиткового мінімуму з усім, що не стосується "соціалки".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme