В Україні з'явиться нове щеплення для дітей

До національного календаря вакцинації в Україні хочуть додати нове щеплення, яке безкоштовно робитимуть дітям

Журналіст стрічки новин
В Україні з'явиться нове щеплення для ді…
Фото: Рixabay

У МОЗ заявили, що дітей вакцинуватимуть від пневмокока.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка на форумі "Україна 30".

"Сьогодні в нашому національному календарі щеплень 10 інфекційних хвороб, яких можна запобігти, вчасно провівши вакцинацію... Додатково до цих 10 хвороб ми плануємо додати пневмокок. Якби не епідемія COVID-19, то я думаю, що в 2022 році ми б ввели цю інфекцію в національний календар щеплень. Але сьогодні ми концентруємося на боротьбі з COVID", – пояснив Ляшко.

Як відомо, пневмококи є одним з основних збудників менінгіту, середнього отиту, синуситу, позалікарняної пневмонії у дітей і дорослих.

У багатьох країнах світу вже зробили вакцинацію від пневмокока обов'язковою. У США відповідне рішення ухвалили ще у 2000 році, а в Україні такі щеплення зараз роблять тільки за гроші.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що у МОЗ хочуть зробити вакцинацію обов'язковою для кожного українця. Вже незабаром в Україні щеплення від основних недуг можуть зробити обов'язковими, а невакцинованих дітей і дорослих не допустять до навчання та на робочі місця.

У МОЗ повідомлялося, що в Україні "впали" показники імунізації населення, і українці через коронавірус можуть заразитися багатьма інфекційними хворобами. З огляду на це у МОЗ українців закликали вакцинуватися від грипу та інших інфекційних хвороб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme