В Україні з'явився свій Нью-Йорк: Де і чому

Верховна Рада схвалила проект постанови №5081 про перейменування селища міського типу Новгородське Бахмутського району Донецької області

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
В Україні з'явився свій Нью-Йорк: Де і ч…
Фото: Pixabay

За відповідне рішення проголосував 301 народний депутат, передає Depo.ua.

Зазначимо, що документ підтримали нардепи з усіх політичних сил.

"Слуги" віддали за нього 199 голосів, ОПЗЖ – 3, "Європейська Солідарність" – 19, "Батьківщина" – 21, "Партія "За майбутнє" – 14, "Голос" – 16, "Довіра" – 18, позафракційні нардепи – 11.

В Україні з"явився свій Нью-Йорк: Де і чому

За словами спікера Ради Дмитра Разумкова, він отримав листа від представників усіх депутатських фракцій і груп щодо невідкладного розгляду цього питання.

"Я не жартую. Всі фракції підписалися… Рішення ухвалене конституційною більшістю. Вітаю мешканців", – підсумував він.

Зазначимо, що, згідно з пояснювальною запискою, Донецька обласна військово-цивільна адміністрація звернулась до Верховної Ради з поданням про перейменування селища міського типу Новгородське Бахмутського району Донецької області на селище міського типу Нью-Йорк.

Уточнюється, що воно входить до складу Торецької міської територіальної громади та розташоване на відстані 42 км від районного центру міста Бахмут.

На момент ініціювання питання про перейменування смт. Новгородське було адміністративним центром Новгородської селищної ради, яка адміністративно підпорядковувалась Торецькій міській раді. В селищі міського типу проживає близько 12 тис. мешканців.

Наголошується, що перейменування смт. Новгородське було ініційоване його жителями з метою повернення населеному пункту його історичної назви.

В Українському інституті національної пам’яті відзначили, що повернення історичної назви Нью-Йорк смт. Новгородське заслуговує на всебічну підтримку, оскільки перейменування президією Ради 19 жовтня 1951 року смт. Нью-Йорк на смт. Новгородське було продиктоване політико-ідеологічними міркуваннями комуністичної партії.

Повідомляється також, що питання про перейменування смт. Новгородське на Нью-Йорк було підтримане територіальною громадою, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Новгородською селищною радою, військово-цивільною адміністрацією міста Торецьк та Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Нью-Йорку в США створили унікальний парк-острів на колонах над Гудзоном.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme