В Україні з'являться соцпакети з накопичувальними пенсіями: Хто їх отримає

У 2023 році в Україні з'являться соціальні пакети з накопичувальними пенсіями

Журналіст стрічки новин
В Україні з'являться соцпакети з накопич…
Фото: Рixabay

Ними зможуть скористатись бюджетники. 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав це переходом до повноцінної накопичувальної системи. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на виступ урядовця на засіданні робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення, яке транслювалося в Youtube.

За словами Шмигаля, робоча група має розробити на базі чинного законодавства рішення Кабміну про введення соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями.

"Фактично це можуть бути ключові бюджетники, де ми можемо це випробувати. Це без зміни законодавства. Але, звичайно, наша мета – впровадження відповідних законів і повноцінне впровадження накопичувальної пенсії в Україні в цілому", – наголосив прем'єр.

Він додав, що досвід введення соцпакетів з накопичувальною пенсією буде поширений на:

  • соціальних працівників;
  • вчителів;
  • військових.

Нагадаємо, дещо раніше українцям пояснили, коли накопичувальну пенсію можна забрати достроково.

Довідка: Наприкінці квітня Міністерство соціальної політики представило законопроект про запровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи.

Він пропонує зменшити розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та зменшення ставки податку з доходів фізичних осіб.

Документ суттєво розширює охоплення системою пенсійних накопичень людей з незахищених категорій населення.

Також він дозволяє українцям обирати авторизований пенсійний фонд, змінювати його, отримувати інформацію про стан свого рахунку та здійснені операції.

Також законопроект пропонує визначити основним видом виплат у системі накопичень довічну виплату у розмірі щонайменше одного прожиткового мінімуму

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme